bansko.net»Новини от Разлог»За втора поредна година в местността Калето край Разлог се проведе състезание по мотокрос

За втора поредна година в местността Калето край Разлог се проведе състезание по мотокрос

Admin
Admin
Новак
5k
За втора поредна година в местността Калето край Разлог се проведе състезание по мотокрос

Едни от най - въодушевените състезатели в мероприятието бяха братята Иван и Ангел Ботеви, които минала година грабнаха първо и трето място на същата писта в Разлог. 10-годишната кариера в този спорт на Иван Ботев е съпроводена от 15 състезания, три 2-ри места и две 3-ти. Брат му Ангел, който е едва 16 годишен, е взел участие в 4 състезания, като има и бронзово отличие.

Почетен гост на състезанието бе Димитър Рангелов, който през 1981г. е абсолютен фафорит за спечелване на световната титла в клас 250к.см/МХ 1/. Тежка контузия, за съжаление, го лишава от участие в последните състезания, но спечелените точки са достатъчни да завоюва бронзов медал от световния шампионат. Той остана възхитен от състояноето на мото пистата в Разлог и обеща да се върне, за да я изпробва.

Състезателите в надпреварата, организирана от Община Разлог и МСК „Предел”, гр. Разлог, от клас 65 м3 и 85 м3 стартираха заедно. Времето през което те се състезаваха беше 15 минути + 2 обиколки.

Алекс Димитров, който финишира пръв в клас до 65 куб. м. е и най-малкият състезател в надпреварата - едва на 9 год. Второ място зае Христо Колев, а на трето се класира Алберто Венов. В клас до 85 куб. м. първи стана Георги Стоев, втори - Станислав Цеклеов и трети Борис Николов.

Клас МХ 1 и МХ 2 също тръгнаха заедно. Тяхното време беше 25 мин + 2 обиколки. Първи в клас МХ1 финишира Добромир Добрев, след него се класира Крум Кокаров, а трети остана Величко Манолов. В клас МХ2 се класираха Кристиян Ангелов - първи, Алекс Гълабов - втори и Михаил Митов - трети.

Най- интересен се оказа клас МХ 3, в който се включиха 25 човека. Тяхното време също беше 15 мин + 2 обиколки. В него взеха участие и най-много състезатели от МСК "Предел". В този клас първи се класира Мартин Тодоров, втори - Николай Ангелов, а трети се класира Станко Боянов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати