Нов председател на ТАБ

Нов председател на ТАБ

На 15 декември се състоя Годишно отчетно - изборно събрание на Туристическа асоциация Банско.

През изтеклата година управителния съвет положи доста усилия за решаване на проблемите на туристическия бранш както на регионално, така и на национално ниво – дадени бяха предложения по новия Закон за туризма, по повод въвеждането на новия туристически данък, борбата с нелоялната конкуренция.

ТАБ организира празненствата при връчване на наградата на Банско "Зимна столица на Балканите", бе съорганизатор на няколко от събитията в календара на Община Банско – Оперния фестивал, Дни на Банско в Кавала, състезание по планинско колоездене, планинарския филмов фестивал, подкрепя Джаз фестивала, оказва съдействие при провеждането на състезанията за световната купа в курорта.

Съвместно с Община Банско традиционно участва на няколко туристически борси, в работни срещи с представители на туристическия бизнес от различни страни, които имат интерес да изпращат туристи в Банско.

Изказана бе благодарност на управителния съвет и на досегашния председател. Обсъдено бе предложение до общината за подкрепа при осъществяването на контрол по спазването на Закона за туризма на територията на община Банско.

Съгласно чл.64 ал.1 т.4 от ЗТ контролът по спазване на закона и по издадените въз основа на него нормативни актове се осъществява и от кметовете на общините, които от своя страна имат право да привличат експерти в съответната област. Общото събрание на ТАБ предлага на Общинската администрация съдействие от експерти, за да се засили контрола.

Сериозни са проблемите вследствие на неспазването на закона – туристическа дейност, извършвана от нерегистрирани по българското законодателство туроператори и туристически агенти, нелицензиран туристически превоз, некатегоризирани обекти. Местните хотелиери и ресторантьори изразиха своето намерение да се борят за равнопоставеност и спазване на закона.

В писмо до кмета на Банско г-н Икономов представителите на туристическия бранш поискаха общината да изпълни дадените от закона правомощия за осъществяване на контрол по спазването на Закона за туризма.

Приложено – автобиография и снимка на Мариана Спасова, председател на ТАБ; писмо до Георги Икономов

Илияна Щерева

ПР и комуникации

УС на ТАБ

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати