Историческия музей в Разлог представи открит урок

Историческия музей в Разлог представи открит урок

Тържество-урок по историята се проведе в Исторически музей–гр. Разлог . Съвместната инициатива е на община Разлог и ОУ „Никола Парапунов”-Разлог. По този начин бе поставено началото на нова по-атрактивна форма на обучение.

В урока–„Тайните на времето в историята”, взеха участие ученици от 4-ти клас на ОУ „Никола Парапунов”. Хлапетата показаха знания за древните траки, елини и римляни. Урокът, който протече под формата на дискусия продължи близо 2 часа, през които учениците говориха за създаването на българската държава, рецитираха стихове за Орфей и изпяха химна на България.

За своите знания хлапетата получиха значка на знанието. На урока, който се превърна в своеобразно тържество на знанието присъстваха и родителите на умните хлапета. След като учениците получиха един нагледен и интересен урок по история, те разгледаха и експонатите поместени в музея.

Подобен вид уроци са прекрасно средство за онагледяване и опресняване на знанията не само на по-малките, но и на по-големите ученици. Няма по-подходящ кабинет за часовете по история от музей в Разлог, уточни музейния специалист Христина Манова. Надяваме се за учениците музеят да стане място за среща с историята.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати