Банско с проект за втора ски зона

Банско с проект за втора ски зона

Със съществуващите съоръжения и новия проект ще бъдат обхванати 7.3 % от национален парк Пирин. "Очаква ме проектът да бъде одобрен от държавата, след което имаме готовност да започнем веднага изграждането му", каза кмета на Банско Александър Краваров и поясни, че откакто концесионерът на ски зоната ЮЛЕН АД се зае да развива курорта, безработицата в Банско е намаляла от 48 % до 5.4 %. Данните са на министър Масларова.

"Доволен и благодарен съм, че домакинство на Световната купа беше дадено на Банско. Разчитаме по няколко линии на спортното събитие-да донесе реклама на курорта и да вдигне професионалното ниво на хората, които работят в областта на туризма. През 2000 г. бяхме на кота нула в това отношение", заяви Александър Краваров.

Според председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова с такъв тип спортни събития страната печели популярност. "Банско е зимната столица на България. Има връзка между спортните прояви и туристическата индустрия, която Банско използва успешно", каза тя. По данни на агенцията през 2008 г. страната ни е била посетена от 5.7 млн. туристи, които са допринесли 2.4 млрд. евро към БВП.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати