Сесия на ОбС Банско

Сесия на ОбС Банско

Общинският съвет в Банско проведе свое заседание. На него присъстваха 15 общински съветника, които разгледаха и обсъдиха 20 предложения.

Гласувани бяха средства за спортни и културни изяви, каквито са великденският футболен турнир, подготовка на състезатели по канадска борба за участие в европейското първенство в Полша, участие на самодейци към читалище "Никола Вапцаров" във фестивала на изкуствата "Лазурни вълни".

Местните парламентаристи дадоха съгласие също за отпускане на средства за провеждането през юни на финален кръг от международния турнир по пейнтбол, считайки че това е една атракция за курорт като Банско.

Сесия на ОбС Банско

Гласувани бяха и средства за провеждане на годишна регионална сбирка на слепите в град Разлог. Съветниците приеха молбата на Ротаракт клуб Банско-Разлог за отпускане на финансова помощ за реализиране на проекта "Спорт срещу агресия", но без гласовете на опозицията.

Предложението на кмета Георги Икономов за откриването на Дом за стари хора в село Места също получи подкрепата на местния парламент. Приета бе и годишната програма за управление и разпореждане на имотите, собственост на община Банско.

Съгласие съветниците дадоха и за ПУП-ове за "Довеждащ тръбопровод" за рибовъдно стопанство, разположени в землище на село Обидим, както и ПУП-ве за "Горски автомобилен път" в землището на село Гостун.

Пълномощие да представлява община Банско на общите събрания на акционери и представители на търговски дружества получи кмета Георги Икономов.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати