Рехабилитация на пътя Разлог - Банско

Рехабилитация на пътя Разлог - Банско

Община Разлог внесе проект за рехабилитация и реконструкция на пътна отсечка с обща дължина 1 388 м. Предвидените строителни работи са на стойност 2 439 873 лв.

Проектът е по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, обявена от Министерство на земеделието и храните по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г.

Проектното предложение „Рехабилитация и реконструкция на общински път BGL 1214/ІІ-19/п.к.ІІ-84 – Разлог със съоръжение за осветление” включва цялостен ремонт и разширяване на входно-изходната артерия на гр. Разлог в посока гр. Банско.

За предложения проект община Разлог има разрешение и е в пълна проектна готовност. В рамките на проекта се предвижда изграждане на улица с 2 ленти, велосипедна алея и тротоари в участъка в регулация и път с облицована канавка в участъка извън регулация.

Ще бъде изградено и пътно съоръжение за осветление.

Ако бъде одобрен, проектът ще донесе преки ползи за жителите, туристите и гостите на гр. Разлог, както и за транзитно преминаващите през града автомобили.

Неминуемо реализирането на проекта ще доведе до подобряване облика на гр. Разлог, както и до комфорт на пътуване и безопасност на движението по този участък.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати