Честит празник Банско

Честит празник Банско

Днес Банско отбелязва 100-годишнината от Освобождението си и чества своя празник. За тържествата тук пристигат председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на отбраната Аню Ангелов.

Програмата за отбелязване на празника е много богата и разнообразна. В 9 часа има Тържествена сесия на Общински съвет, като преди това в 8:30 във всички учебни заведения ще бъде издигнат официално националният флаг на Република България.

Тържествена литургия ще бъде отслужена в 9:30, след което ще бъде осветено в църква „Св. Троица” знамето на Община Банско. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметниците в 10:00 часа.

Честит празник Банско

В 11:00 часа на ул. „Цар Симеон”, централна част е откриването на паметник по случай 100 години от Освобождението на Банско от турско робство.

Жителите и гостите на Банско ще могат д авидят възстановка на събитията от 5 октомври 1912 година от 17.00 часа на площад „Никола Вапцаров”.

Празничният концерт с участието на ансамбъл „Българе” и представяне на спектакъла “Това е България” е предвиден за 18:00 часа. Той ще бъде последван от светлинно шоу и илюминации.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати