Нов производствен цех бе открит в Разлот

Нов производствен цех бе открит в Разлот

В Разлог официално бе открит нов производствен цех - Technowood.

Над 150 гости уважиха откриване на Technowood. Сред официалните гости бяха представители на немския холдинг Weining Concept, зам. министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев, областния управител на Благоевград – Владимир Димитров, зам. областния управите – Марин Прешелков, кмета на община РазлогЛюбен Татарски, председателя на ОбС – РазлогРадко Тумбев, негово високо преосвещенство неврокопския митрополит Натанаил.

За своите гости домакините бяха опънали тента с кетъринг, която бе украсена с балони. На високите маси гостите отпива вино и се наслаждаваха на перфектната сграда. След прерязването на лентата всеки желаещ имаше възможност да се впусне в обиколка на завода, като за целта предварително бяха подготвени 100 броя брандирани каски.

Technowood разполага с една от най-големите и съвременно оборудвани производствени бази в бранша на Балканите. Заводът се намира в Разлог и е разположен на 10 000 кв.м площ. В производствената база са инвестирани над 70 млн. лева за цялостно оборудване, набиране и обучение на персонал, техническо проектиране и проектиране на сгради, терен и др.

В завода вече работят над 200 човека, заедно с административния състав, а до края на 2010г. бизнес планът на компанията предвижда екипът на компанията да достигне 450 човека.

Профолиото на Technowood включва кофражни греди (трегери) и многослойни греди за конструкции, трислойни кофражни платна, масивни и интериорни врати, дървена дограма със стъклопакет, биопелети за отопление, градински мебели, както и широка гама продукт от дървесина.

Производсвените линии в завода на Technowood са произведени и доставени от безспорния лидер в производството на машини и съоръжения за дървопреработващата промишленост Weining Concept.

Висшият мениджмънт на Weining Concept поднесе дървен локомотив като специален подарък на домакините. „Локомотивът е символ на сила, енергия и устременост. Движи се само напред и достига целите си. Една наистина добра идея се познава по това, че от начало всички я смятат за невъзможна.

За 2 години сътрудниците на Балканстрой и Weining Concept монтираха 71 машини, транспортирани от Германия до България натъпкани в 52 камиона. Точното планиране и точната организация си свършиха работата.”, каза Валтер Фареншон - представител на съвета на директорите на Weining Concept.

Кметът на община Разлог инж. Любен Татарски допълни, че Балканстрой е истински локомотив както за региона, така и за цялата държавата. „В условията на глобална финансова криза откриването на Technowood дава нови перспективи за хората от Разлог” допълни кмета на Разлог.

Technowood е новият производител и доставчик на широка гама продукти от иглолистна и широколистна дървесина за строителството. Дружеството е член на най-големия строителен холдинг в България – „Балканстрой” АД.

Компанията има капацитет да преработва над 50 000 м3 трупи годишно до крайна продукция при напълно безотпадна технология. Амбицията на Technowood е до края на 2009г. да достигне 20-25 % от съвкупния пазарен дял на платна и греди и до 20% от пазара на интериорни врати и дограма.

Чрез постигане на добро съотношение между качество и цена Technowood има амбицията да заеме адекватен за очакванията пазарен дял и да реализира голям капацитет на производствените линии.

Technowood извършва продажби на едро и предлага продуктите си в търговската мрежа основно чрез дистрибутори и партньорски орханизации. Компанията насочва маркетинговите си усилия към дистрибутори на строителни материали, строителни фирми и частни предприемачи в големи и средни строителни проекти, мебелни магазини, както и индивидуални потребители в страната.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати