Фото пролет в Разлог

Фото пролет в Разлог

В дните 15-17 май 2009г. в Разлог професионални фотографи „мериха своите обективи”. Те имаха възможността да заснемат града и природните красоти на община Разлог.

По време на пленера се проведе практическо занятие на тема “Стандарти в снимането на автомобили” с най-новия модел лимузина на Шевролет “Круз”. Елегантният автомобил дефилира на централния площад на града, както и по неговите улиците.

Направените професионални снимки ще се използват при официалната премиера на автомобилът на българският пазар. Участниците имаха възможност да тестват и най-новите модели обективи “Сигма”.

Освен това програмата включваше фото-тур по планински маршрут, снимане на традиционни за района обреди в народни носии в с. Добърско и с. Горно Драглище. Фотографите не изпуснаха възможността да заснемат и уникалната църквата "Св. Теодор Тирон и Стратилат" в Добърско.

Организатори на мащабната проява са Община Разлог, фотографска агенция “Булфото” и сдружение “Културни проекти”. Участие в проекта взеха представители на австрийската прес-агенция Central European News и на Hewlett Packard.

В проекта се включиха над 20 професионални фотографи от цялата страна. Участниците са фоторепорери от национални български медии, фотографи от Интернет-форуми, фотографи от клуб “Сигма”, художествени фотографи от клубове от различни български градове. Всеки един фотограф направи по около 1000 снимки. Жури избра само 60 снимки, които включиха в изложба.

Отличия за своите снимки получиха Мариана Върбанова от Балчик и Иван Дебелушин - началник отдел „Административно и информационно обслужване” към община Разлог. Иван Дебелушин направи уникални снимки на Разлог от делта-планер и успя да впечатли всички.

Фотопленерът “Фото-пролет в Разлог” има за цел да представи на медийни фоторепортери и любители на художествената фотография възможностите на Разлог и околностите за постигане на красиви фотографски произведения, както и интересни за медиите фото-сюжети от района.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати