Съдят фенове на Левски за спортно хулиганство в Разлог

Футболни ултраси

Фенове на Левски ще влязат в сблъсък и с Темида, след като срещу 14 от арестуваните вчера привърженици на сините са повдигнати обвинения по Закона за спортното хулиганство.

Разгневени от посредствената игра на Левски, при гостуването му на Пирин/Гоце Делчев/, довела до равенство между столичния гранд и новака в А-група, група ултраси препречиха пътя на клубния автобус при завръщането му в София.

Футболни ултраси

Благодарение на бързата намеса на полицията да физическа саморазправа между привържениците на Левски и отбора, предвождан от Илиан Илиев не се стигна.

Опитите на някои екзалтирани фенове да се качат в рейса и да поискат лично обяснение от треньора и играчите беше осуетен от останалите сини привърженици.

Първите сигнали за инцидента са подадени от полицейски служители, отговарящи за ескорта на клубния автобус на Левски. Уведомени от колегите си, служителите на РПУ Благоевград са осигурили засилено полицейско присъствие на входа на Благоевград, където са отбили колите на нарушителите и са арестували част от запалянковците.

Голяма част от задържаните фенове са били освободени малко по-късно, когато проверка е показала, че те не са нарушили обществения ред. В ареста на РПУ–Благоевград са останали 14 човека, чието участие в инцидента е несъмнено. На всички тях са съставени актове по Закона за борба със спортното хулиганство.

Рано тази сутрин актовете са били внесени в районния съд в Разлог. Наказанията, които заплашват запалянковците варират от задържане в ареста от 10 до 20 денонощия, глоби от 50 до 2000 лева, общественополезен труд, както и забрана за посещаване на спортни събития.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати