Съдът в Разлог: Ултрасите са невинни

Съдът в Разлог: Ултрасите са невинни

Районният съд в Разлог оправда всички фенове на Левски, които бяха изправени пред него с обвинения по Закона за спортното хулиганство. Така, окончателно всички привърженици, които взеха участите в екшъна до Предела, Разлог бяха оневинени.

Сряда вечерта /на 10 април/ фенове на Левски, недоволни от постигнатото равенство в мача на столичния гранд срещу новака в А-група – Пирин /ГД/, блокираха с колите си пътя в началото на прохода Предела. По този начин те принудиха клубния автобус да спре.

До саморазправа между недоволните ултраси и играчите на Левски, предвождани от треньора Илиан Илиев не се стигна благодарение на навременната намеса на униформени служители на реда, които са ескортирали автобуса на Левски.

След потушаване на напрежението клубния рейс продължи пътя си към столицата, докато малко преди Благоевград феновете бяха спирани и арестувани от полицаи от Благоевград. От задържаните 29 души 14 бяха освободени още същата нощ, с мотив, че нямат отношение към инцидента.

На останалите в ареста 15 души бяха съставени актове за административно нарушение на Закона за опазване на обществените ред при провеждане на спортни мероприятия.

Съдия Велина Полежанова оправда всички обвиняемите фенове с мотив, че липсва правна квалификация на съставените актове, както и писмени показания на свидетели.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати