Три села в община Банско с нов асфалт

MarianaMariana
Новак
2k
Три села в община Банско с нов асфалт

Жителите на селата Места, Филипово и Осеноново съвсем скоро ще могат да карат автомобилите си върху съвсем нова пътна настилка. Рехабилитацията на общинския път между селата, както и на общински път II – 19 – до с. Кремен започва.

Лично градоначалника на Банско Георги Икономов направи първата копка. На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов, кметският наместник на с. Кремен Емилия Пандева, както и заместник -кметовете Стойчо Баненски и Сашка Въчкова.

Общата стойност на проекта за рехабилитация на общинските пътища е над 4 милиона лева. Всички средства за него са осигурени по програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013г. и в съответствие с мярка 321. Въпросната мярка е за основните услуги на населението и икономиката в селските райони към Европейския земеделски фонд.

Изграждането и рехабилитирането на конкретните общински пътища е от голяма важност за общината и въобще за целия район, защото двете пътни участъка са не само единствената връзка на селата Кремен, Осеново и Филипово до административния център на общината – гр. Банско.

Те са и единствената връзка на жителите на тези три села с основните пътни артерии, които водят до главен път E-79 София – Кулата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати