Банско Филм Фест ви очаква

MarianaMariana
Новак
2k
Банско Филм Фест ви очаква

За трета поредна година киноманите ще могат да присъстват на уникалната за страната ни „Лятна киномания под звездите“. Поклонниците на седмото изкуство ще имат шанса да се насладят на уникална фестивална програма направо под звездите на курортния град в края на следващия месец.

В продължение на три незабравими дни градския площад на Банско ще се превърне в кино зала. На 18, 19 и 20 юли, всяка вечер от 21 часа ще се прожектират по два късометражни филма посветени на екстремните спортове, и хората посветили живота си на високия адреналин и популяризирането им.

Събитието ще започне с представяне на отличения с Наградата за цялостна реализация в екстремни условия филм „Полет от Еверест“. Лентата проследява изкачването на Еверест от двамата непалци Бабу Сунувар и Лхапа Тшери Шерпа и полета им от върха с парапланер-тандем. След 30 км. пътешествие във въздуха, двамата авантюристи се отправят пеша и с каяк чак до Бенгалския залив в Индийски океан.

В случай, че атмосферните условия не позволяват прожекциите на открито, представянето на филмите ще бъде в голямата зала на градското читалище. Организатор на проявата е Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм, община Банско и читалище „Никола Вапцаров“ – гр. Банско

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати