Лифтът на Банско с лятно работно време

Лифтът на Банско с лятно работно време

От 1 юли 2013 година до 15 септември кабинковият лифт в Банско ще заработи с лятно работно време. Жителите и гостите на планинския курорт ще могат да се възползват от въжената линия всеки ден от 8:00 до 16:30 часа, когато ще бъде последното качване за деня.

Крайната дестинация на съоръжението е уникално красивата Бъндеришка поляна, която предлага много забавление за малки и големи. Малчуганите ще могат да лудеят на уникалната детска площадка, която е изградена съобразно всички изисквания за безопасност.

Няма да останат разочаровани и любителите на зимните спортове. За тях е изградена и уникалната драй-слоуп писта (изкуствена лятна ски писта). Ако все пак не сте си взели ските – не се притеснявайте – на разположение на туристите има гардероб и оборудване под наем, а по-неуверените ще могат да се възползват от съветите на професионални ски учители.

Бъндеришка поляна е популярна туристическа атракция за любителите планинари и начален пункт на най-популярните вело и пешеходни маршрути в Пирин планина. Съвсем кратка 20-минутна разходка ще ви отведе до хижите Бъндерица и Вихрен или Байкушевата мура.

Тази година цените на билети за лифта са 15 лева за възрастни двупосочен или 12 лева в едната посока. Студентите, учениците и децата до 12 години ползват намаление. За да се възползвате от предвиденото облекчение на цената целта трябва да удостоверите възрастта на детето или да се покажете валидна ученическа или студентска книжка.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати