Традиционни хора разлюляха Разлог

01.07.2013

Два дни планинския град Разлог се полюшваше в неравномерните раздели на традиционните български хора. Повече от 400 танцьори от различни клубове от цялата страна се включиха във втория годишен фестивал за народни хора „На армане с тъпане“.

На армане с тъпане

Участие в танцувалния празник взеха 17 клуба от цялата страна, някои от които за втори път. Празника откриха домакините от танцов клуб „Мехомия“ с ръководител Георги Гаров, които изпълниха „Банге бузни“ и „Гайда“. След тях на сцената стъпиха „рилските самодиви“ от село Бачево с ръководител Николай Наков.

В надиграването на градския площад в Разлог са включиха и танцьорите от „Аспри“ – в село Добърско с ръководител Данаил Атанасов и ансамбъл „Перун“, с ръководител Мария Мишкова.

Цели 5 танцувални формации пристигнаха от столицата за да се включат в самобитното надиграване. От Бургас пристигнаха за втора поредна година танцьорите от „Либра“ и „БИС – без измислени стъпки“, които изпълниха характерни северняшки хора.

Събитието беше закрито с хоро на площада в Разлог. Повече от 400 танцьори се хванаха ръка за ръка и извиха кръшно хоро, в което участие взеха и жителите и гостите на града, които бяха дошли да се насладят на уникалните български ритми.

3
Общо 3 гласували
5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати