Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Банско ще има нови курортни зони

Банско ще има нови курортни зони

31 Юли 2013, 11:19
Mariane
Mariane
Новак
2k
Град Банско

Градоначалникът на Банско Георги Икономов внесе за одобрение в Общинския съвет предложение за обособяване на нови курортни зони на територията на общината.

Териториите, за които се иска промяна на Подробните устройствени планове (ПУП) от 1990 г., са местностите „Гуровица“, „Грамадето“, „Капантията“, „Свети Иван“, „Кошерината“, „Средореко“, „Геранични улици“ и „Асаница“.

Град Банско

Решението на общинските съветници ще окаже критично значение върху развитието на град Банско като целогодишен курортен център и ще внесе известен ред в хаотичното застрояване в тези местности.

Голяма част от новите урбанизирани имоти на територията на общината са узаконени на база идейни и неодобрени градоустройствени разработки, което в голяма степен затруднява регулирането на бъдещата пътна мрежа в курорта.

Курортен град Банско привлече вниманието на инвеститорите със започване на изграждането на проекта „Ски – зона с център Банско“, който стартира през 2001 година.

От тогава датира и бурното застрояване на селището с луксозни апартаментни комплекси, търговски и жилищни сгради и заведения, не само в рамките на града, но и извън тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати