Община Банско ремонтира детските градини

Детски градини

Община Банско ремонтира детските заведения на територията на общината. Санитарните помещения във всички детски градини и забавачки ще бъдат основно ремонтирани.

Предвижда се пълна подмяна на фаянса и облицовките, пребоядисване на спалните помещения и помещенията за игра, както и рехабилитация на детските спални помещения.

Детски градини

Община Банско е отделила 40 000 лева за ремонта на Обединено детско заведение „Здравец“. Парите са предвидени за преустрояване на таванското помещение в най-новата сграда на градината. В него ще бъдат обособени помещения за храна, спане и игра.

Така капацитетът за прием на детското отделение ще бъде увеличен с още 20 места, което е наложително предвид факта, че тази година 97 тригодишни малчугани за първи път ще постъпят в детска градина.

Най-много общински средства са отделени за ремонта на детската забавачка в Добринище. Там ще бъде изцяло подменено остарялата електрическа система в кухнята, напълно ще се подменят фаянсът и теракотът в кухнята, сервизните и санитарните помещения.

Изцяло ново оборудване – мивки, шкафове и печки, ще гарантира комфорта и качественото и здравословно отглеждане и хранене на децата.

Таксата за посещение на детските заведения на територията на общината е символична – 20 лева на месец. За втора поредна година детска градина Здравец работи целогодишно, включително и през лятото.

Капацитетът на детските заведения на територията на община Банско е 500 деца, което позволява дори децата на временно наетите работници в курорта да се възползват от услугите им.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати