bansko.net»Новини от Банско»Община Банско ремонтира детските градини

Община Банско ремонтира детските градини

Mariane
Mariane
Новак
2k
Детски градини

Община Банско ремонтира детските заведения на територията на общината. Санитарните помещения във всички детски градини и забавачки ще бъдат основно ремонтирани.

Предвижда се пълна подмяна на фаянса и облицовките, пребоядисване на спалните помещения и помещенията за игра, както и рехабилитация на детските спални помещения.

Детски градини

Община Банско е отделила 40 000 лева за ремонта на Обединено детско заведение „Здравец“. Парите са предвидени за преустрояване на таванското помещение в най-новата сграда на градината. В него ще бъдат обособени помещения за храна, спане и игра.

Така капацитетът за прием на детското отделение ще бъде увеличен с още 20 места, което е наложително предвид факта, че тази година 97 тригодишни малчугани за първи път ще постъпят в детска градина.

Най-много общински средства са отделени за ремонта на детската забавачка в Добринище. Там ще бъде изцяло подменено остарялата електрическа система в кухнята, напълно ще се подменят фаянсът и теракотът в кухнята, сервизните и санитарните помещения.

Изцяло ново оборудване – мивки, шкафове и печки, ще гарантира комфорта и качественото и здравословно отглеждане и хранене на децата.

Таксата за посещение на детските заведения на територията на общината е символична – 20 лева на месец. За втора поредна година детска градина Здравец работи целогодишно, включително и през лятото.

Капацитетът на детските заведения на територията на община Банско е 500 деца, което позволява дори децата на временно наетите работници в курорта да се възползват от услугите им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати