Банско ще има втори кабинков лифт

Банско ще има втори кабинков лифт

Правителството на Пламен Орешарски застава зад проекта за изграждане на втори кабинков лифт в курорта Банско. Това уверение получиха представителите на туристическия бранш лично от вицепримиера Даниела Бобева и заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев.

Представителите на туристическата индустрия в региона се срещнаха с експерти на Министерството на туризма за да обсъдят бъдещето на зимния ски туризъм в Пирин.

Банско ще има втори кабинков лифт

На срещата е било обсъдено и престоящото посещение на представители на българския туристически бранш в Истанбул през октомври, където България ще бъде рекламирана като изгодна дестинация за зимен ски-туризъм пред водещи туроператори.

По думите на зам.-министър Ботев „Ски туризмът в България има огромен потенциал за развитие. Страната ни име възможност да посрещне четири пъти повече туристи по курортите ни. Тази година България вече е на престижното четвърто място сред най-популярните ски дестинации в Европа“.

Планът за управление на Национален парк Пирин, който е в сила в момента, не позволява разширяването на ски зоната. Подобно разширение може да стане само след изготвянето и приемането на нов план.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати