bansko.net»Новини от Банско»1 милион ще карат ски на Банско

1 милион ще карат ски на Банско

Admin
Admin
Новак
5k
1 милион ще карат ски на Банско

Между 800 000 и 1 милион туристи ще карат ски на Банско тази зима. Това прогнозира пред "Стандарт" кметът на общината Александър Краваров навръх празника на града.

Миналата година от средата на декември до края на април гостите в планинския курорт са били над 700 000. За този зимен сезон леглата са два пъти повече в сравнение с миналогодишния - 15 000. Няма място за отстъпление назад, обречени сме да вървим напред и да превърнем Банско в модерен туристически курорт, категоричен е кметът. Да го поздрави с празника на града се обадил и треньорът на футболните ни национали Христо Стоичков, както и кметове от Македония и Сърбия. Късно снощи славеят на Пирин Николина Чакърдъкова зарадва банскалии и техните гости с изпълненията си.

В момента в курорта се строят около 100 нови хотела, в които са инвестирани близо 150 милиона евро. Сега тук функционират 26 комплекса, които са с категори

между 3 и 5 звезди. Заедно с малките семейни хотели бройката надхвърля 100. Александър Краваров призна, че трябва да се решават и доста инфраструктурни проблеми. Преди дни кметството се разбра с над 30-те бизнесмени, които строят в южна курортна зона "Грамадето", да осигурят 2 млн. лева за построяването на водопровод и канализация. Общината пък е поела разходите по изготвянето на проектите за това строителство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати