bansko.net»Новини от Разлог»Разлог организира трудова борса

Разлог организира трудова борса

Mariane
Mariane
Новак
2k
Разлог

Зимният сезон наближава със страшна сила, а все още голяма част от хотелите и заведенията в град Банско и Разлог не разполагат с достатъчно и квалифициран персонал.

Община Разлог влезе в ролята на посредник между безработните местни жители и работодателите от туристическия бранш на територията на планинската община. Кметството в Разлог организира трудова борса.

14 туристически фирми бяха обявили 136 вакантни позиции в рамките на начинанието. Повече от 100 безработни местни жители проявиха интерес към работните места.

По думите на Марияна Тренчева, която е експерт от Агенцията по заетостта, се наблюдава промяна в тенденцията да се наемат кадри, които цяло лято са работили по българското Черноморие. Все повече работодатели проявяват интерес към наемането на младежи от региона.

За жалост повечето работодатели останаха разочаровани от местната работна сила. Голяма част от кандидатите за работа или са били ниско квалифицирани, или са претендирали за нереално високи заплати. Друг масов проблем на кадрите е невладеенето на поне един чужд език.

Липсата на квалифицирани кадри налага голяма част от хотелите да принуждават своите служители да съчетават повече от една длъжност. Дори и в навечерието на туристическият сезон не са рядкост случаите, в които рецепционистът изпълнява по съвместителство длъжността масажист и/или барман.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати