Банско стартира голямото почистване

Банско

Едно може да се каже за банскалии – знаят да се веселят, но знаят и да работят здраво. Община Банско стартира поредната инициатива за почистването на курортния град.

От днес в продължение на един календарен месец ще се проведат редица акции и инициативи, така че на 24 ноември, градът да блесне в цялата си красота. Улица по улица, градинка по градинка, поляна след поляна – такъв е планът, за да се избави Банско от боклуците.

Община Банско ще осигури безплатно извозване на растителни и други отпадъци на гражданите. За целта са определени допълнителни площадки за събиране на боклуците, а извозването им ще става по предварително утвърден график, който може да се види на сайта на общината.

Активни участници в почистването на общината отново ще бъдат членовете на сдружение „Петел пее“. Мъжкарите от Банско всяка година се присъединяват към инициативата на общината за почистване на града.

„Свикнали сме да правим оборки“, казва лидерът на сдружението Михаил Белчински - “всяка година по няколко пъти чистим различни райони на Пирин планина“.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати