bansko.net»Новини от региона»Новини от Разлог»Регионалният министър откри обновената болница в Разлог

Регионалният министър откри обновената болница в Разлог

31 October 2013, 11:54
Mariane
Mariane
Новак
2k
Регионалният министър откри обновената болница в Разлог

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Десислава Терзиева и кметът на Разлог инж. Красимир Герчев откриха обновената болница в град Разлог. Лентата беше прерязана на тържествена церемония в 10.30 часа днес.

Част от отделенията в МБАЛ Разлог бяха изцяло модернизирани по проект "Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване на възможностите за долекуване и продължително лечение“.

Регионалният министър откри обновената болница в Разлог

Проектът за модернизация беше на стойност 4 596 064 лева и беше изцяло финансиран от Европейския съюз по Оперативна програма „Регионално развитие“. В рамките на проекта болницата в Разлог беше оборудвана с високотехнологична техника за диагностика.

Лечебното заведение се сдоби със скъп ренгенов апарат със С рамо, супер модерен компютърен томограф, ехограф с трансдюсери за коремни органи, комбиниран дигитален рентгенов апарат, доплер и др.

Проектът даде възможност на болницата да повиши значително условията за ранна и навременна диагностика на редица заболявания.

Обновените отделения на МБАЛ Разлог са на разположение на жителите на града, както и на населението в Банско, Белица и Якоруда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати