bansko.net»Новини от Банско»Обявиха Банско за най-евтиния ски курорт в Европа

Обявиха Банско за най-евтиния ски курорт в Европа

Mariane
Mariane
Новак
2k
Банско

Според класацията на интернет сайта за съвети, пътувания и отдих Trip Advisor българският курорт Банско е най-евтиният ски център в Европа. На първо място по скъпотия е класиран курортът Куршевел във френските Алпи.

Общо 41 европейски курорти са били сравнявани според цените за нощувки, за хранене, за лифт карти, наем на ски оборудване и дори цена на бирата. Проучването е показало, че родният курорт се нарежда сред трите най-евтини места за ски ваканция редом със Сочи и Ордино Араклис, Андора.

Банско

Според авторите на изследването една нощувка, едно хранене и един ден ски спускания в Банско ще ви струват едва 124.34 евро на човек, докато същото нещо ща ви излезе 515.31 евро в курорта Куршевел.

Експертите от Trip Advisor са изчислили, че в българския курорт можете да похапнете само срещу 3.72 евро и да пийнете една бира за около 2 евро. Тези „екстри“ ще ви струват поне 10 пъти по скъпо във френски ски център.

Класацията на Trip Advisor се посреща противоречиво от страна на родните фенове на зимните спортове, които не са склонни да се съгласят с част от констатациите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати