Bansko.net»Новини от региона»Новини от Елешница»Търсят решение на проблема с безводието в Елешница

Търсят решение на проблема с безводието в Елешница

10 Януари 2014, 11:30
Mariane
Mariane
Новак
2k
Питейна вода

Всички около 1500 жители на село Елешница, община Разлог са засегнати от липсата на питейна вода. Безводието, което е засегнало голяма част от територията на страната, е един от факторите за недостиг на годна за консумация вода.

До скоро жителите на село Елешница са се снабдявали с питейна вода от близкия град Банско, но сушата и остарялата и амортизирана водопроводна мрежа пречат на нормалното водоснабдяване на селото.

Питейна вода

Проблемът с водата за разложкото село беше обсъден на работна среща, в която участие взеха управителят на ВиК-Благоевград инженер Петър Тунев, кметът на село Елешница Сашо Мицин и кметът на община Разлог инженер Красимир Герчев.

С бедственото положение на жителите на Елешница беше запознат и областния управител на Благоевградска област Муса Палев, който е потърсил съдействие от Министерството на екологията и водите.

Междувременно община Разлог и ВиК-Благоевград се опитват да възстановят водоснабдяването като пуснат в експлоатация стари локални водоизточници и търся потенциални нови такива.

Резервоарът на старото водохранилище в местността Шипковец вече е пълен. В момента водата в него се хлорира и в най-кратки срокове ще бъде подадена по ВиК мрежата към село Елешница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати