bansko.net»Новини от Банско»Пияни туристи тормозят банскалии

Пияни туристи тормозят банскалии

Mariane
Mariane
Новак
2k
Пияници

Банско, който е известен и като Зимната столица на Балканите, може спокойно да се прекръсти на Зимен Слънчев бряг или нещо от сорта. Причина за това са организираните групи от подпийнали скиори, основно чужденци, които си заформят алкохолни турове из механите в курорта.

Пияните чужденци тормозят както останалите курортисти, така и собствениците на заведения в града. Обикновено македонци и гърци организират шумен скандал, когато получат сметката. Отказват за платят, измислят си основания за недоволства, буйстват и налитат на бой на сервитьорите. Обикновено се стига до намесата на полиция.

Пияници

Обичайна практика след това е подпийналите чужденци да се качат в личните си автомобили и да се отправят към следващото заведение. Служителите на Районното управление на полицията редовно задържат пияни шофьори със съдържание на алкохол над 1.5 промила.

Чужденците прекарват 24-часа в ареста, плащат глоба, след което ги освобождават. Глобата не стряска нарушителите, защото е твърде ниска за техните стандарти.

Голямата „атракция“ в Банско са пияните руски скиори, които редовно предизвикват задръствания в района на ски лифтовете. Братушките „закусват“ водка от малки шишенца, след което се опитват, не винаги успешно, да се качат на лифта.

Понякога се налага лифтът да се спират десетина пъти на ден заради тях. Банскалии съобщават за група особено весели руски туристи, които са се опитали да скочат от въжената линия в движение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати