Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Лавина затрупа трима гърци в Банско

Лавина затрупа трима гърци в Банско

27 Януари 2014, 16:10
Mariane
Mariane
Новак
2k
Лавина в Банско

Лавина затрупа трима гръцки любители на фрийрайд спусканията в Банско, предадоха от пресцентъра на ПСС към БЧК. Чуждестранните туристи са били застигнати от снежната маса, докато са се спускали по улеите в местността Ечмище, под Платото.

Сигнал за бедствието е бил получен около 13 часа в Планинската спасителна служба в град Банско. Към мястото на бедствието се е отправил екип, който е открил туристите и им е оказал първа помощ.

Лавина в Банско

За щастие инцидентът се е разминал без жертви. Гръцките скиори са се отървали само с леки травми. Това е втори инцидент на същото място само в рамките на 24-часа.

Вчера около в ПСС-Банско беше получен сигнал за двама бедстващи британски любители на немаркираните писти, които закъсаха в същата местност. За щастие британците бяха намерени, обезопасени и свалени в база Шилигарника.

Въпреки предупрежденията на ПСС към БЧК за съществена лавинна опасност по северните склонове на Пирин планина, туристите масово напускат маркираните писти и рискуват живота си с фрийрайд спускания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банско
Банско
28.01.2014 18:14
Отново поредната глупост, свързана с Псс!! От къде ги измислихте тез 3-ма затрупани!?!?!Сега ще кажете че и от силният шум е паднала лавината, което на Земята е Невъзможно да се случи ( освен във филмите де ). Вземете се стегнете!!!
0
1
София
София
29.01.2014 09:40
Леле, сън не те е хванал, за да се заядеш и то не особено грамотно! То наистина точната информация трябва да гласи: Поредна група идиоти са пренебрегнали указанията на ПСС(точно така, с две главни с-та) и са го закъсали, ама чак пък толкова! Дишай спокойно, Банско!
1
1