bansko.net»Новини от Банско»Кметът на Банско ще рекламира курорта в Истанбул

Кметът на Банско ще рекламира курорта в Истанбул

Mariane
Mariane
Новак
2k
Георги Икономов

Градоначалникът на Банско Георги Икономов ще бъде начело на българска делегация, която ще рекламира Банско на туристическата борса EMITT в Истанбул. Изложението ще се проведе от 30-и януари до 2-и февруари.

Българската делегация ще акцентира основно на възможностите за атрактивен зимен туризъм в Банско – Зимната столица на Балканите.

Георги Икономов

Изложението EMITT е пето по големина в света и е най-голямото изложение за източното Средиземноморие.

До този момент около 4500 участници от 70 държави да заявили участието си на туристическата борса. Форумът ще срещне повече от 900 упарвители на туристически агенции и 200 директни купувачи.

Участието на община Банско на туристическото изложение се организира съвместно с някои от най-големите хотелски комплекси на територията на курорта. Освен кмета на Банско Георги Икономов в Истанбул ще пристигнат и представители на местния туристически бизнес.

С присъствието си на реномираното международно изложение Банско дава сериозна заявка за навлизане на турския туристически пазар. Курортът взе участие и в миналогодишното издание на форума, който беше посетен от над 131 000 души.

Географската близост и добрият туристически продукт, който Банско предлага на гостите си, са важни предпоставки за привличане на все повече любители на зимните спортове от Турция, смята градоначалникът на Банско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати