Банско посрещна гости от Египет

Изложба

Банско посрещна гости от далечен Египет по линия на културния обмен. Един талантлив малък художник, неговата майка и изтъкнат египетски живописец пристигнаха в града под Тодорка по инициатива на фондация Малък Зограф.

Фондацията ежегодно организира Световен конкурс за детска рисунка. Целта на визитата е египетските гости да имат възможност да се запознаят подробно с историята на град Банско.

Изложба

Културният обмен е част от програмата по откриването на Световния конкурс за детска рисунка 2014. Сред останалите инициативи е откриването на изложба с детски произведения на изкуствата, което е предвидено за 28-и май.

В началото на месец юни курортният град ще бъде домакин на пленер на децата лауреати от миналогодишното издание на конкурса да детска рисунка, а през юли и август месец ще бъдат организирани школи за подготовка за предстоящия конкурс.

Непосредствено преди откриването на тазгодишното издание на художествената надпревара, което е предвидено за началото на месец септември, в Банско ще бъде организиран Ден на Египет, в рамките на който ще бъде представена изложба с произведенията на египетски художници.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати