bansko.net»Новини от Банско»Стотици доброволци почистиха Банско

Стотици доброволци почистиха Банско

Mariane
Mariane
Новак
2k
Кофи за боклук

Стотици доброволци от Банско се присъединиха към инициативата Да почистим България за един ден и благодарение на усилията си буквално лъснаха курортния град.

В почистването на родния град се включиха учебните заведения на територията на общината, служители в музеи, читалищата, членове на неправителствени организации. Особено активни бяха членовете на общинската администрация, начело на които застана кмета на община Банско Георги Икономов.

Кофи за боклук

Общинарите имаха за задача да почистят района на градския парк. Повече от 60 служители на администрацията на община Банско часове наред събираха часове наред отпадъци.

Сред експонатите се срещаха типичните остатъци от човешко присъствие, като фасове, пластмасови и стъклени бутилки, найлонови торбички и др.

Добрата новина е, че количеството на събраните отпадъци при тазгодишната чистене на Банско са доста по-малко, в сравнение със събраните боклуци при предишното провеждане на кампанията. Това по думите на кмета на общината е показателно за ползата от провеждането на подобни кампании.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати