Фенове на ЦСКА пребиха привърженици на Левски в Банско

Фенове на ЦСКА пребиха привърженици на Левски в Банско

Жесток побой си спретнаха привърженици на столичните грандове ЦСКА и Левски вчера в Банско. В мелето, което е станало в заведение в курортния град, са се включили шестима ултраси от ЦСКА и трима фенове на ФК Левски.

Численото преимущество на привържениците на червените се е оказало решаващо за сблъсъка и тримата левскари Ив. Ковачев, Г.Сираков и И. Лалчев, собственици на заведението Дървеното, получили различни по тежест телесни повреди.

Повод за побоя станал надпис с шпрей върху колата на цесекарите. Те пристигнали в Разлог за хепънинг на ФК ЦСКА и на връщане спрели в Банско, за да обядват. Излизайки от заведението открили автомобила си покрит с надписи ФК Левски и емблемата на вечния съперник.

Разярените фенове разпитали собственика на близка железария, който, без да подозира за последствията, им казал кой е купил шпрей от него и къде да го открият.

За побоят са задържани членове на бандата на столичния бабаит Росен Животното. Побойниците са арестувани в София, в района на Трета градска болница и в село Кокаляне, Софийска област, благодарение на съвместните усилия на РУП-Банско, РУП-Разлог, ОД на МВР Благоевград и столична полиция.

Нападателите са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУП-Разлог. Срещу тях е образувано досъдебно производство. Предстои да се уточнят телесните повреди на пребитите привърженици на Левски.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати