Мъжкарите от Банско с поредната благородна кауза

Банско и Пирин

Сдружението на мъжкарите Петел пее отново ще се обединят зад поредната благородна кауза. Членовете на движението ще осигурят средства за подпомагане на хора от курортния град, които имат нужда.

Официалното решение за организирането на поредната благородна инициатива ще бъде взето по време на 18-ия редовен конгрес на колоритна организация, която няма аналог у нас.

Банско и Пирин

Конгресът на мъжкарите традиционно се провежда в механа в Банско навръх 2 февруари, Петльовден. Тогава членовете на Петел пее ще решат и кого точно да подпомогнат и по какъв начин, съобщава за Стандарт секретарят и ковчежник на организацията Георги Цветков.

С доброволните дарения на всички мъжкари най-вероятно ще бъдат подпомогнати две семейства в курортния град, в които има дете инвалид. Събраните пари ще отидат за осигуряване на достъпна среда за децата в района на домовете им, както и за всичко друго, от което те и техните родители имат нужда.

Мъжкарите от Петел пее са известни с различните благородни инициативи, които организират. Преди 4 години с техни средства и усилия беше построен кът за отдих в Пирин, която е отворен за всички. Благодарение на тях в планината има изградена чешма, барбекю, пейки и маси, дори кошчета за боклук.

Членовете на движението редовно почистват и облагородяват стари и занемарени планински пътеки. Петел пее е уникална доброволна мъжка организация, в която обаче трудно приема нови членове и следи под лупа техните лични качества.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марко
Марко
28.01.2015 22:27
Това наричам аз истински родолюбци. Дано има повече хора като тях, които са готови да съхранят родната природа и да помагат безкористно без да търсят облага от своите действия.
2
0
Лилия
Лилия
28.01.2015 14:30
Браво, Банско! Браво на родните юнаци! Само напред и нагоре! Популярността на този край да стига до цял свят! Успехи!
2
0