bansko.net»Новини от Банско»Километрична опашка се изви пред лифта в Банско

Километрична опашка се изви пред лифта в Банско

Mariane
Mariane
Новак
2k
Кабинков Лифт в Банско

Километрична опашка се изви пред единствения в Банско кабинков лифт. Повече от 3000 души чакаха в продължение на часове пред долната станция на кабинковия лифт.

Най-нетърпеливите се бяха наредили далеч преди официалното отваряне на лифта в 8.30 часа, пише на фейсбук страницата си икономистът Владимир Каролев.

Кабинков Лифт в Банско

Опашките пред лифта са обичайна гледка пред уикенда, когато в курорта е пълно с любители на ски спортовете, но рядко се вижда през делничните дни. Каролев определя като пълен абсурд при лифт с капацитет от 2000 души на час да имаш опашки от 3000-10 000 души през уикенда и да не правиш нищо.

От години концесионерът на ски зоната, жителите на града и гостите на Банско настояват за построяването на втори кабинков лифт и разширяване на пистите, но проектът за актуализацията на плана за управление на Пирин така и не се приема.

Днес от 17.00 часа жители и гости на курортния град ще протестират срещу поредното забавяне на разрешението за изграждане на втори лифт. Протестът ще протече под мотото "Отворете пътя към планината, няма да оставим Банско да загине".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати