Протест затвори пътя Разлог-Банско

Протести в Банско

Жители и гости на Банско изпълниха заканата си от вчера и днес минути след 17.00 часа блокираха пътя Банско-Разлог. В протестите си включиха предимно хора, чиито бизнес е свързан с туризма, както и хора, за които туризмът е основно препитание.

За пореден път протестиращите се обърнаха към отговорните институции с искане да бъде дадено разрешение за строителство на втори кабинков лифт на територията на ски зоната в курорта.

Протести в Банско

Те се заканиха протестите да продължават, докато управляващите не се размърдат и не приемат конкретна стратегия за бъдещото развитие на курорта.

Подобно разрешение беше издадено преди повече от две години, но заради протести на еколози и други неизяснени въпроси то беше спряно.

Липсата на адекватна структура, която до обслужва туристите, се усеща вече дори през седмичните дни, коментират с огорчение банскалии.

Днес пред единствения кабинков лифт в курорта се изви километрична опашка, на която повече от 3000 души с часове чакаха, за да могат да се спуснат по заснежените писти под връх Тодорка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати