Кметът на Банско подкрепи кампания за борба с диабета при подрастващите

Деца с диабет

Кметът на Банско Георги Икономов подкрепи инициативата на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет с мотото Защитете нашето бъдеще. Деца и диабет в училище. Да поговорим за диабета. Тя ще се проведе на 17 април от 17.30 часа в Посетителския информационен център в Банско.

Асоциацията ще организира среща с деца, родители и граждани, на която ще бъдат обсъдени предизвикателствата, пред които са иззправени децата и юношите болни от тази коварна болест. В рамките на кампанията ще бъде организирано и измерване на кръвната захар на учениците от всички учебни заведения на територията на общините Банско и Разлог.

Деца с диабет

Кампанията има за цел да насърчи безопасна и подкрепяща училищна среда за деца с диабет, борба с дискриминацията, държавна подкрепа за промяна на системата за децата с диабет в училище, както и повишаване на информираността за диабета и насърчаване на здравословен начин на живот и хранене.

Кметът на Банско Георги Икономов определи кампанията като изключително полезна и важна. Той обяви подкрепата си и за инициативата на Ротари клуб Банско-Разлог, с която децата от предучилищна и училищна възраст ще бъдат обхванати и изследвани за риска от диабет.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати