bansko.net»Новини от Банско»Убитият ортак с 10 милиона борч

Убитият ортак с 10 милиона борч

Admin
Admin
Новак
5k
Убитият ортак с 10 милиона борч

Натрупан дълг в размер на 10 млн. лева може да е в дъното на убийството на строителния бос Ангел Събев. Той бе застрелян от своя съдружник Красимир Крулев в сряда в 13, 20 часа, както си седял в офиса си в Банско.

Запознати твърдят, че в последно време фирмата им "Декострой" натрупала огромен борч, а от няколко дни двамата бизнес партньори били в сериозни пререкания.

Веднага след убийството Крулев бе арестуван, но още не е разпитан пред съдия, защото емоционалното му състояние не позволява.

"Отказва да дава каквито и да е показания. Това ще стане по - късно във времето", заяви за "Стандарт" говорителката на благоевградската окръжна прокуратура Елка Атанасова.

От полицията уточниха, че в офиса, където стана кървавото убийство, са открити 12 гилзи. Все още обаче не се знае с колко куршума е убит Събев. Смъртта му е причинена от огнестрелни рани в гръдния кош, корема и сърцето му. Убитият предприемач е участвал в строителството на най - големите хотели в курортния комплекс Златни пясъци, твърдят специалисти в бранша. За периода 2003 - 2006 г. фирмата "Декострой" АД е построила хотелите Green Park, "LTI Берлин Грийн Парк", "Краун Плаза", "Адмирал" и коктейл бар Yellow. Освен Златните обект на апетитите им били и други нашумели места по Черноморието и планинските курорти.

Само в Банско двамата съдружници имат около 50 обекта. Убитият Ангел Събев се занимавал предимно именно с планинските курорти, а Крулев поел обектите по Черноморието.

Хора от бранша предположиха, че при неправилни инвестиции и ръководене на своята част от дейността, постепенно е възможно жертвата да е натрупала огромни дългове към различни подизпълнителски фирми. Запознати с трагичната случка информираха, че е възможно Крулев да е застрелял ортака си в момент на силен афект. Според информация, тиражирана във варненските медии, приживе убитият Събев е бил близък до бизнес кръга "Олимп" на небезизвестния Славчо Христов. Източниците се позовават на голяма част от поръчките, които е изпълнявала фирма "Декострой" на територията на Златни пясъци и в цялата страна. През последните години фирмата се преориентирала към покровителството на среди, близки до друг държавник, който притежава хотели край морето. Най - прясна е информацията, че последните проблеми на двамата съдружници са свързани с пласмента на построените от тях апартаменти в Банско.

Известно време Събев и Крулев били съдружници с Емил Чакъров, който сега е собственик на "Декострой" ООД в София. Техни колеги твърдят, че преди 2 г. двамата дръпнали много пари от дружеството на Чакъров и се отделили. Въпреки това си запазили колегиалните отношения и останали близки приятели.

Убитият Събев е на 33 г. и има дете, а екзекуторът му е женен с две деца, разказаха вчера колегите им. И двамата не са варненци, единият е от Омуртаг, а другият - от Севлиево, но са добре познати на хората от бранша. Вчера варненският офис, който се намира на бул. "Вл. Варненчик" 112, бе затворен, а телефоните не отговаряха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати