bansko.net»Какво да очаквате от Банско Филм Фест 2015 година

Какво да очаквате от Банско Филм Фест 2015 година

Пламена M.
Пламена M.
Новак
132
Банско Филм Фест

Банско Филм Фест 2015 наближава. Откриването ще се проведе на 25 ноември от 19 часа.

Банскофилмфест ще започне с премиера на българския филм Щрайф: Пъкълът на спускачите, който разказва за легендарната писта Щрайф. Лентата ще може да бъде видяна само и единствено по време на форума.

Банско Филм Фест

В тазгодишната селекция попаднаха общо 100 филма от 25 страни и пет континента. Всички те са на тема планини, пътешествия, приключения и екстремни спортове.

Банско Филм Фест е най-големият и единствен форум за планинско кино и екстремни спортове в България. Всички прожекции и презентации ще се проведат в кино-залата на Посетителския информационен център и читалище Никола Вапцаров в Банско.

В тазгодишното издание на Банско Филм Фест участие ще вземат велики имена на фрийраидинга, екстремното колоездене, катерене, алпинизъм и слаклайн. Те ще участват в изнасянето на 15 презентации и тематична работилница, които ще запознаят всички заинтересовани с най-големите тайни на тези спортове. Във фестивалния център пък ще бъдат разположени общо десет изложби.

За фестивала специално пристигат световни имена като Жан Троайе, Себастиан Кава, Нуно Гомеш, Нилс Харалд Филип и още много други.

Освен с чуждестранните ленти публиката ще има възможност да се запознае и с най-големите постижения на българските пещерняци, алпинисти и пътешественици. Сред най-забележителните от последната година е изкачването на Манаслу от Боян Петров преди два месеца.

За поредна година във феста ще бъде включен и панел за деца и младежи. Това позволява на децата да се докоснат до непознати земи и човешки истории както чрез филмите, така и чрез лична среща с героите в тях.

За първа година на Банско Филм Фест ще бъде връчена награда за цялостен принос в развитието на алпинизма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати