Общински съвет Банско одобри бюджета на общината за 2016 година

29.01.2016
Общински съвет Банско

На свое редовно заседание Общински съвет Банско одобри бюджета на общината за 2016 г. в размер на 18, 871 милиона лева. В него са предвидени средства за инвестиции в размер на 3, 628 милиона лева, които ще се разпределят за проектиране на работен проект на Градския парк в Банско, II етап на изографисване на църквата „Света Троица”, съфинансиране на проекти, рехабилитация на улици и тротоари, доизграждане на улица „Гоце Делчев” в града и други.

По време на сесията бе приета Годишната програма за управление и разпореждане с имотите, които са собственост на община Банско, както стратегията за управлението им за периода 2015 – 2019 г. Единодушно бяха гласувани и структурите на Общинските администрации в Банско и Добринище.

Общински съвет Банско

Бе решено да бъде финансиран с бюджетни средства безплатен транспорт за учениците от община Банско. С тях ще бъде осигурен микробус за децата от с. Обидим, посещаващи детска градина и средищното училище в с. Места.

Пътуващите средношколци от гр. Добринище ще бъдат превозвани от фирма - превозвач, а за останалите ще се ползва ученическия автобус, с който разполага Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Места.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати