Среща на Националния алианс за социална отговорност се състоя в Банско

Социална отговорност
Снимка: ANONYM

Дневен център за деца с увреждания Здравец в град Банско е домакин на обучителна среща на специалисти от цялата страна – ръководители на специализирани заведения, логопеди, психолози, представители на неправителствени организации, посветили се на грижата към лицата с увреждания.

В рамките на двудневното обучение ще бъдат дискутирани така наречените case study на (индивидуални случаи) на грижи на деца с аутизъм, както и психо-социалната рехабилитация на възрастни с увреждания. Ще бъде засегната и така наречената мобилна грижа – лични асистенти и лица с медицински познания, които посещават лежащо болни по утвърден график.

Ръководителят на отдел Хуманитарни дейности в Община Банско г-жа Мая Стоицева поздрави своите колеги, като подчерта, че ще се радва за тяхното мнение и опит относно подобряването на грижите, които са залегнали в т.нар. Методики на социалните заведения – незадължителни по юридически характер ръководства за добри практики, възприети като ориентир за качествени социални услуги.

Банско
Снимка: ANONYM

Националният алианс за социална отговорност е национално представена организация за хората с увреждания, призната с решение на Министерски съвет, която работи активно за интеграцията на хората с увреждания в България.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати