Отпускат 2,2 млн лева за електро мрежата

AdminAdmin
Новак
5k2
Отпускат 2,2 млн лева за електро мрежата

През 2007 г. чешката компания CEZ планира да инвестира 2,2 милиона лева в развитието и модернизацията на електроразпределителната мрежа в община Банско, която се намира на територията на дружеството Електроразпределение София-област" АД, съобщиха от компанията. Инвестициите ще повишат качеството на електроенергийните доставки и ще осигурят възможност за присъединяването на нови клиенти в бързо развиващия се курортен център.

През идната година CEZ ще вложи 1,3 милиона лева в реконструкцията и модернизацията на съоръженията - средно и ниско напрежение, в Банско. Още 518 000 лева ще бъдат изразходвани за изграждане на три възлови станции и един трафопост. Други 206 000 лева са предвидени за инсталиране на въздушни и кабелни електропроводи за средно и ниско напрежение. Средства ще бъдат насочени и към подмяната и изнасянето на електромери на границите на собственост.

Тези инвестиции на компанията ще бъдат продължение на програмата за развитието на електрозахранващата мрежа в региона, която вече е в процес на изпълнение. Като част от нея до края на 2006 г. се планира пускане на нова възлова станция 20 kV, която ще

захранва местностите "Грамадето" и "Свети Иван". Тя е на стойност 500 000 лева и ще има 40 трафопоста. Предвижда се преди Коледа да започне изграждането на още една възлова станция, която да обслужва кварталите, намиращи се южно от местността "Вионово блато". В съоръжението ще бъдат инвестирани 350 000 лева.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати