Шофьори се оплакват от безпризорни селскостопански животни край Банско

Шофьори се оплакват от безпризорни селскостопански животни край Банско

Овце, кози, крави и коне се появяват изневиделица на пътя между Банско и Разлог и създават сериозна опасност от катастрофи, споделят шофьори за Стандарт.

Проблемът е, че около пътния участък има голяма територия, засята със земеделска култура. Животните са заведени там, за да пасат, но някои от тях излизат на пътя.

Най-опасни са конете, които понякога преминават в галоп през шосето, казват водачите.

Кметовете на Банско и Разлог са категорични, че се налагат промени в нормативната уредба, за да се знае кой контролира пашата на животните и кой трябва да бъде санкциониран.

Животновъдите многократно са предупреждавани да не оставят животните без надзор, но въпреки това разпоредбите не се спазват.

Георги Икономов казва, че е иницирал промени в Закона за опазване на селскостопанското имущество и ще разчита на подкрепата от местния парламент, за да се въведат.

Когато са наложени санкции и глоби на хора, чиито животни са съсипали чужди земеделски земи, те обикновено се обжалват в съда и падат, защото нормите, които са записани в закона не са обективни, не са изчистени, за да може да се докаже конкретното нарушение, твърди Икономов.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати