Откриват три нови автобусни линии в Банско

Откриват три нови автобусни линии в Банско

Три нови автобусни линии ще бъдат пуснати в град Банско. Те бяха одобрени от Общинския съвет.

На последното редовно заседание на Общински съвет – град Банско, бе утвърдена новата общинска транспортна схема за обществен превоз. Според нея се откриват нови три автобусни линии. Те са както следва: гр. Банско – м. Шилигарника – х. Вихрен; гр. Добринище – х. Гоце Делчев и една вътрешноградска автобусна линия с начална точка ул. Акад. Йордан Иванов и крайна точка – местността Мотиката.

Автобусите, които ще вървят до х.Вихрен и х.Гоце Делчев, ще бъдат пуснати само за летния сезон. Вътрешноградската линия пък ще функционира целогодишно.

Откриването на автобусните линии идва след направен анализ, показващ необходимостта от предоставяне на обществен превоз като алтернативен на индивидуалния. Той значително ще улесни придвижването на жители и гости на курорта в рамките на града, както и към планината. Освен това така ще се намали и вредното въздействие върху въздуха от автомобилния поток.

Членовете на Съвета взеха решение да включат Детска градина Слънце - с. Места, в Списъка на защитените детски градини в Република България за предстоящата 2017/2018 учебна година. Причината е, че тя е единствената детска градина в район Места, която осигурява достъп до образование на деца в задължителна предучилищна възраст. Обсъжда се осигуряване на безплатен транспорт за определени групи деца.

Общинският съвет взе решение да отпусне и финансова подкрепа за участието на две момичета от Банско във фестивала Детски Пирин Фолк в гр. Сандански през месец август. Те са възпитанички на Школата по китара и народно пеене и са преминали успешно през предварителната селекция на популярния музикален форум.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати