Банско излъчи шампион по канадска борба

Банско излъчи шампион по канадска борба

Град Банско излъчи първенеца в ожесточената надпревара по канадска борба. За четвърта поредна година европейският град бе домакин на най-силното състезание за Балканите.

През изминалия уикенд в Банско се проведе Балканска лига по канадска борба в категория 80 кг. Събитието бе открито от кмета на града Георги Икономов. Той приветства всички почитатели на канадската борба с добре дошли и пожела успех на състезателите.

Кметът на Банско получи от председателя на Българска федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров почетен плакет в знак на признателност и благодарност за оказваната подкрепа.

Осем от най-титулуваните състезатели в Европа се съревноваваха повече от три часа за титлата. Те играха на принципа всеки срещу всеки на лява и дясна ръка. При 80-килограмовите мъже титлата Шампион на Балканите, както и шампион на България при юношите, грабна Божидар Симеонов – Световен.

Той не допусна нито една загуба. Второто място също бе за представител на България – Димитър Дановски, а третото отиде при Димитрис Филикидис от Гърция.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати