Мънго Джери закри Международния джаз фестивал в Банско

Мънго Джери
Снимка: Община Банско

Двадесетото юбилейно издание на Международния джаз фестивал в Банско достигна своя край. На закриването на събитието Мънго Джери заби финалния акорд.

Хиляди любители на музиката дълго ще помнят случилото се в Банско тези дни. Международният джаз фестивал в курортния град събра на една сцена световно известни музиканти от страната и чужбина, разнообразни по стил и темперамент. С изпълненията си те оставиха частица от себе си в Банско.

Последният акорд, отбелязващ финала, бе поверен на обичаната от поколения банда Мънго Джери блус бенд. В последната джаз вечер на сцената в Банско излязоха още Пати Остин, Петър Салчев и Октет Пловдив.

По думите на кмета на Банско Георги Икономов курортният град вече се е наложил като фестивална столица на България. Подобни събития действително привличат туристи от страната и Европа, и пълнят града.

До този момент е отчетен ръст от 12 процента на реализирани нощувки спрямо миналата година. Туристите са се увеличили с 10 процента. До края на летния сезон се очакват още два любими музикални формата – Банско Опера Фест и Банско Балкан Фест.

През месец ноември пък градът ще бъде домакин на Международния фестивал на планинарското кино - единствен по рода си на Балканите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати