Жени предприемачи от Драма и Разлог

Жени предприемачи от Драма и Разлог

В навечерието на Международния ден на жената 8 март, в Разлог се проведе Трансграничен българо-гръцки бизнес форум „Развитие на женското предприемачество в района на Разлог и Драма-Кавала”.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев посрещна Кирякос Каракидис - президент на Търговско-промишлената палата в Драма, Алкис Пападеметриу - експерт „Международни програми" и повече от 50 жени предприемачи от Драма и Разлог.

Трансграничният бизнес форум започна с официално откриване от кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, който изрази радостта си от факта, че в Разлог има все повече успели жени предприемачи. Кирякос Каракидис - президент на Търговско-промишлената палата в Драма благодари за топлото и приятелско посрещане.

И кмета на община Разлог и президента на Търговско-промишлената палта в Драма подчертаха, че двата район Разлог–Драма са свързани от едно дългогодишно успешно партньорство и приятелство, което спомага за развитието на туризма и бизнеса между община Разлог и Драма.

„Търговско-промишлената палата в Драма е отворена за вас жените предприемачи от община Разлог”, заяви Кирякос Каракидис.

Форумът се организира в рамките на успешното партньорство между Община Разлог, Сдружение с нестопанска цел „Местна агенция за икономическо развитие - Разлог” (Бизнес център „Места”) и Търговско-промишлената палата на Драма. Участници в него бяха жени-предприемачи от района на Драма-Кавала (Гърция) и от района на Разлог (България).

На предходната среща между градоначалника на Разлог и Кирякос Каракидис бе взето решение за създаване на по-динамично сътрудничество, чиято първа проява бе осъществяването на женското предприемачество.

Целта на този форум бе жените предприемачи от община Разлог и Драма да се запознаят, да създадат контакти, което да бъде основа за по-нататъшно сътрудничество.

По време на срещата Венета Нанева началник отдел «Евроинтеграция» в община Разлог, представи възможностите за бизнес в община Разлог и тенденциите в икономическото развитие. Срещата се оказа добра възможност за създаване на трансгранични бизнес контакти.

В свободното си време гръцки участници имаха възможност да разгледат част от забележителностите на община Разлог.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати