Ски зоната в Банско се увеличава – цените също

Ски зоната в Банско се увеличава – цените също

Таксата за ски зоната в Банско в бъдеще ще бъде увеличена с 30 процента. С промените в концесионния договор пък площта ѝ ще бъде увеличена почти 10 пъти, съобщава bTV.

Не двойно, а с 30 процента ще скочи таксата за ски зона в Банско. Това става ясно от публикуваните документи за промяна на концесионния договор. По данни на природозащитниците осигурената площ за новия лифт е хиляда хектара.

Новият договор предоставя условия за изграждане на писти, ски трасета и лифтове. Вторият лифт е основното искане на хората от региона. Вече съществуващият лифт трудно смогва със силния туристическия поток, а от това губи целият регион.

През следващата седмица природозащитници планират протести заради промените в концесионния договор. Хора от района на Банско пък ще имат възможността да да дойдат до София с настояване за втори кабинков лифт.

С промените в концесията ще се заеме и кабинетът на следващото си заседание. Самият министър-председател Бойко Борисов обеща да внесе прозрачност при предполагаемото изграждане на лифта в Банско и новия договор за концесия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати