Ученици влязоха в ролята на социални работници в Банско

Социален работник за един ден
Снимка: ANONYM

За първи път ученици от горните класове на училищата в Община Банско влязоха в ролята на социални работници в рамките на инициативата Социален работник за един ден. Кампанията бе организирана от Служба Заведения за социални услуги – гр. Банско по повод Световният ден на социалната работа - 20-ти март.

Тийнейджърите се запознаха с предоставяните социални услуги в общината, насочени към хората в неравностойно положение от всички възрастови групи. Те бяха изненадани от разнообразието на похвати и реална помощ, предоставяна от социалните институции.

Социален работник за един ден
Снимка: ANONYM

Първоначалното притеснение и страх отстъпиха място на живото детско любопитство - децата бяха впечатлени от работата с децата с увреждания в дневния център, от самостоятелността на живеещите хора в защитените жилища, от това, че хора с увреждания учат и работят, както всички останали.

Социален работник за един ден
Снимка: ANONYM

Те добиха представа за същността на работа на социалния работник, психолога, логопеда, специалния педагог, трудотерапевта и си тръгнаха със смесени емоции, но със сигурност по-информирани – както за работата на социалните работници, така и за необходимостта от по-голяма социална ангажираност на цялото общество.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати