Цветя на търпението цъфнаха в ГТ Алеко Константинов

Деня на търпението
Снимка: ANONYM

Символични цветя на търпението цъфнаха във фоайето на гимназия Алеко Константинов в Банско по случай християнския празник Благовещение и Деня на търпението, отбелязвани на 25 март. За поредна година учениците се включиха в инициативата на Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград и РУО.

В седмичните мероприятия младежите се присъединиха към идеята за взаимно уважение, разбирателство и търпение, които са гарант за устойчивост на цялото общество към предизвикателствата на времето. С търпение и любов всички желаещи се включиха в изготвянето на табла, постери и рисунки.

В часовете по литература бяха писани есета, свързани с посланието С любов и търпение, нищо не е невъзможно. Презентациите в часовете по информатика разискваха темите Какво е търпение и как да се научим на търпение? . А в часовете по изобразително изкуство осмокласниците разгърнаха творческото си въображение и изработиха цветя с послание на уважение, воля, сила, толерантност, обич.

Деня на търпението
Снимка: ANONYM

В лого на деня се превърна изображението на костенурка, символ на търпение и спокойствие.

В самия ден облечени в розови тениски учениците от осми и десети клас поднесоха на присъстващите най-добрите послания за блага дума, толерантност, усмивка и доброта, необходими на всички в забързаното ежедневие. Прочетените есета от Димитринка Чукова, Йорданка Тодева и Незабравка Младенова дадоха повод за размисли у всекиго.

Най-атрактивно бе представянето на кулинарните изненади - кекс с форма на костенурка, изготвен от Йордана Тодева, ученичка от 10 клас, специалност Организация на хотелиерството, и торта с форма на костенурка, изготвена от Тома Джолев, също ученик от 10 клас, същата специалност. При представяне на своето вкусно изкушение Тома Джолев сподели, че неговата костенурка ходи бавно, но ще стихне далече, защото носи под черупката си търпение и любов.

Деня на търпението
Снимка: ANONYM

Разбира се, най-сладката част на мероприятието бе дегустацията на приготвените сладкарски изделия. Хванати за ръка в кръг без начало и край младежите изразиха увереността си, че заедно могат да изградят един свят на разбирателство и доверие. А търпението е път към успеха, път към духовността, път към себепознанието.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати