Александра Полежанова с професионален запис в БНР–радио Благоевград

19.06.2018
Александра Полежанова с професионален запис в БНР–радио Благоевград

От днес във фонда на БНР-радио Благоевград има ново музикално попълнение. В ефира вече ще звучи изпълнение на българска класическа музика на младата пианистка от Банско Александра Полежанова.

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград беше направен професионален запис на носителката на Специалната награда на медията от конкурса „Звезди в радиото”, проведен в началото на м. април.

Това беше една от наградите на възпитаничката на Школата по пиано с ръководител Марина Иванова към читалище „Никола Вапцаров – 1894” – професионален запис на музикално произведение по неин избор. Дванадесетгодишната музикантка без колебание избра да запише една от любимите си творби – Сарабанда от Георги Арнаудов.

Потърсеният за разрешение за записа известен български композитор, музикант, музиколог и преподавател Георги Арнаудов беше изключително поласкан, без колебание и с голямо удоволствие даде съгласието си Александра да запише част от неговия Концерт „Baroqus ex Machina“.

Произведението на маестро Арнаудов е част от репертоара на Александра, с който тя и тази година успешно се представя на музикални конкурси в различни формати, на които неизменно заема призови места.

След отличното завършване на учебната година в ОУ”Неофит Рилски” на талантливата ни пианистка й предстои и завършване на музикалната конкурсна година. Само след няколко дни тя ще участва в Националния фестивал на школите по изкуства в Пловдив, откъдето се надяваме да донесе нова награда за Банско.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати