550 лева глоба за съдия-изпълнителя в Разлог Георги Цеклеов за афера с имот

550 лева глоба за съдия-изпълнителя в Разлог Георги Цеклеов за афера с имот

Районен съд - Благоевград наложи глоба в размер на 550 лева срещу разложкия съдия - изпълнител Георги Цеклеов. Той бе подведен под наказателна отговорност, след като прокуратурата в Пиринско се самосезира по разгласена в медиите афера с недвижим имот в Разлог.

През 2004 година Георги Цеклеов в качеството си на държавен съдия - изпълнител, съставил документ с невярно съдържание, относно продажба на апартамент, собственост на фирма "Редки метали", ползван под наем от Александра Грънчарова и нейната непълнолетна дъщеря. Жилището в квартал "Саровица" бе продадено на полицейски служител, а Грънчарова трябваше на излезе на улицата. След репортажи по темата, в Окръжен съд - Благоевград стопираха сделката с апартамента, а прокуратурата подведе Георги Цеклеов под наказателна отговорност.

Съпроцесникът на съдия - изпълнителя, вещото лице по оценяване на недвижими имоти, Илияна Кондева също бе наказана от благоевградските магистрати днес с глоба в размер на 550 лева. Според съда, случаят е маловажен и има множество смекчаващи вината обстоятелства, доказани в хода на закритото за журналисти дело.

Магистрати коментират, че наемателката Александра Грънчарова е ползвала незаконно жилището на "Редки метали", тъй като близо 15 години не е плащала месечните си задължения.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати