Газификацията на Банско стартира до месец

Газификацията на Банско стартира до месец

Готови са работните проекти за газифицирането на Банско, съобщиха от фирмата изпълнител “Овергаз”. Документите са внесени в служба ТСУ към общинската администрация за одобрение.

Изготвените проекти за новите туристически зони “Грамадето”, „Св. Иван”, „Асаница”, „Страгите” и „Средореко” ще влязат в сила с уличната регулация, уточниха още от фирмата.

Тази година „Овергаз” ще инвестира 3, 5 млн. лева за изграждането на 19 км вътрешна разпределителна мрежа, което е 1/3 от предвиденото. Представителите на фирмата изтъкнаха своята готовност за стартиране на инвестиционния проект веднага след издаването на разрешение за строеж и влизането му в сила, което се очаква да бъде към 20 юни. Плановете са до края на ноември потребителите да бъдат захранени от вече изградения тръбопровод.

След подмяната на водопровода и полагане на газопроводните тръби улиците ще бъдат асфалтирани, а тротоарите - изградени и възстановени.

Междувременно в Банско завърши изпълнението на проекта „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа” по програма САПАРД и стартира изпълнението на проект „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа” по програма ФАР за подмяна на етернитовия водопровод. Проектът е на стойност 1 950 000 лева и ще се изпълнява на пет етапа.

Фирмата изпълнител „Райкомерс Конструкшън” АД с ръководител инж. Тихомир Тонов реализира първия етап. Всички улици в карето ул. “Тодор Александров” и ул. “България” са с подменен водопровод. През следващите две седмици ще се извършва подмяната на водопровода на следните улици (втори етап): “Радон Тодев”, “Гарибалди”, “Хаджи Вълчо”, “Ал. Константинов”, “Димитър Талев”. По време на реконструкцията водата няма да бъде спирана за повече от 2 часа дневно. За всички къщи ще бъде осигурено временно захранване с питейна вода. Срокът за завършване на проекта е 15 юни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати